از میوه های تازه می توانید مربا، کنسرو و کمپوت درست کنید. در آماده سازی، انجیر به خوبی با سایر میوه های خشک، لیمو و آجیل همراه است. در بسیاری از کشورها نان و محصولات نانوایی مختلف از آن تهیه می شود.
در این صورت برای پر کردن، می توان آن را با میوه هایی مانند انجیر سفید تازه و هلو، تمشک یا پرتقال مخلوط کرد. در دسرها معمولا با عسل، آجیل یا پنیر دلمه سرو می شود. همچنین با گوشت ها و پنیرها خوب می شود، می توان آن را به سالاد، نان تست بیکن اضافه کرد، برای پر کردن گوشت بره، خوک یا بوقلمون استفاده کرد.
سالاد با درخت انجیر می تواند شیرین و شور باشد، اولی فقط از میوه تشکیل شده است، در حالی که دومی با افزودن پنیر، قارچ، جگر و غذاهای دریایی تهیه می شود. طرفداران تغذیه مناسب اغلب انجیر را به غلات یا موسلی اضافه می کنند، اسموتی های سالمی را با سبزیجات و گیاهان درست می کنند.
محصول خشک شده را می توان درشربت خیس کرد یا بر اساس آن تنتورهای الکلی تهیه کرد.ویژگی اصلی انجیر تازه رایحه شیرین دلپذیر است. اگر میوه بوی ترش می دهد، به این معنی است که فرآیندهای تخمیر یا پوسیدگی در داخل آن در حال انجام است.
سطح آن باید صاف، جامد، بدون آسیب مکانیکی باشد. درخت انجیر رسیده نرم است اما نه خیلی نرم و رنگ آن بسته به نوع آن متفاوت است (از سبز روشن تا بنفش تیره). محصول نارس در لمس سفت خواهد بود، در حالی که محصول بیش از حد رسیده بسیار نرم خواهد بود.
رنگ انجیر خشک با کیفیت باید قهوه ای روشن یا بژ باشد. یک پوشش سفید روشن روی سطح آن مجاز است، این نشانه بدی محسوب نمی شود، اما نشان دهنده محتوای بالای گلوکز در میوه است.
احساس یک محصول خوب است. نرم، اما نه خیلی سخت یا خشک. اگر لکه های تیره روی آن وجود داشته باشد، به این معنی است که روند پوسیدگی آغاز شده است. ماندگاری کوتاهی دارد.