بریدن پیاز با چاقو باعث می شود که تک تک سلول ها باز شوند. آنزیم های داخل سلول ها به نام آلیناز گازی به نام پروپانتیول S-oxide تولید می کنند.
این گاز بسیار واکنش پذیر است و با آب موجود در چشم شما اسید سولفوریک تولید می کند که باعث پاره شدن آنها می شود. غدد اشکی که در کنار مجاری اشکی شما قرار دارند، برای شستن اسید سولفوریک، اشک تولید می کنند.
سرد کردن پیاز داغ در تهران تولید آنزیمی پروپانتیول اس اکسید را کند می کند زیرا این واکنش ها در دماهای سرد به راحتی انجام نمی شود. به همین دلیل بریدن پیاز سرد برای چشم راحت تر است. بریدن پیاز زیر آب از رسیدن گاز به چشم جلوگیری می کند. عینک زدن هم همین کار را می کند.
پیازی که چند ساعت در دمای اتاق مانده است را پوست بگیرید. درست قبل از شروع به بریدن پیاز، تایمر را شروع کنید. شروع به خرد کردن پیاز به قطعات بزرگ کنید.
یادداشت کنید که چقدر زمان می گذرد تا چشمان شما شروع به اشک شدن کند. یادداشت کنید که چگونه چشمان شما تحت تأثیر پیاز قرار گرفته است.
پیاز دوم را که چند ساعت در یخچال نگهداری شده است، پوست بگیرید. درست قبل از اینکه واقعاً پیاز را باز کنید تایمر را شروع کنید. شروع به خرد کردن پیاز به قطعات بزرگ کنید.
یادداشت کنید که چقدر زمان می گذرد تا چشمان شما شروع به اشک شدن کند. یادداشت کنید که چگونه چشمان شما تحت تاثیر پیاز قرار گرفته است.
یک لگن آب را در سینک آشپزخانه پر کنید. سومین پیاز را پوست بگیرید و تایمر خود را مانند مراحل 1 و 2 تنظیم کنید. با استفاده از چاقو سعی کنید پیاز را زیر آب به قطعات بزرگ برش دهید، مطمئن شوید که پیاز زیر آب بماند.
مواظب باشید هنگام بریدن پیاز از دستتان لیز نخورد. چشمات اشک ریخت؟ آیا تجربه کم و بیش شدید بود؟ از کسی بخواهید از پیاز در حال بریدن زیر آب عکس بگیرد.
یک جفت عینک شنا بزنید. تمام کارهایی را که در مرحله اول انجام دادید، با استفاده از عینک، تکرار کنید. از کسی بخواهید از شما در حال بریدن پیاز در حین استفاده از عینک عکس بگیرد.
آزمایش خود را بنویسید مدت زمانی را که طول کشید تا چشمانتان شروع به اشک شدن کرد و شدت نیش آن ها را مقایسه کنید. وقتی پیاز دمای اتاق را می برید چشمانتان بیشتر می سوزد یا پیاز سرد؟ پیازی که زیر آب بود چطور؟