باید گفت ماکارونی بلند به دلیل ضخامتی که دارد به زمان خشک شدن بیشتری نیاز دارد. آن را به چوب آویزان می کنند و در پایان فرآیند خشک کردن به طول می برند. اگر ماکارونی پروانه ای به درستی خشک نشود، ممکن است ترک خوردگی ایجاد شود.
پاستا از طریق تعدادی از مناطق خشک کردنی که در دمای دقیق و رطوبت نسبی نگهداری می شوند تا رطوبت به حدود 12% کاهش یابد، منتقل می شود. زمان خشک شدن بسته به شکل و طول ماکارونی می تواند بسیار متفاوت باشد (4 تا 48 ساعت).
از آنجا پاستا به دستگاه های بسته بندی اتوماتیک فرستاده می شود تا توزین و در جعبه یا کیسه بسته بندی شود. بیش از 600 شکل ماکارونی در سراسر جهان تولید می شود، اما محبوب ترین آنها در ایالات متحده عبارتند از: اسپاگتی، اسپاگتی نازک، آرنج، روتل، پنه و لازانیا است.
برای پاستاهای مخصوص، مانند لازانیا، نودل تخم مرغ، یا ماکارونی سبزیجات، مواد اضافی مانند تخم مرغ (دستورالعمل های فدرال تصریح می کند که رشته فرنگی حاوی حداقل 5.5 درصد مواد جامد تخم مرغ است)، گوجه فرنگی یا اسفناج اضافه می شود.
سایر انواع ماکارونی با استفاده از موادی مانند برنج، جو، ذرت، حبوبات و لوبیا تهیه می شوند. چندین کشور از جمله ایتالیا، فرانسه و یونان حکم داده اند که ماکارونی خشک منحصراً از گندم دوروم تولید شود و از غلات دیگر استفاده نشود.
کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده، کانادا، استرالیا و اسپانیا، به طور سنتی ماکارونی تهیه شده از بلغور گندم دوروم را مصرف می کنند، اما هیچ مقرراتی وجود ندارد که استفاده از آن را در ماکارونی، و چندین نوع دیگر اجباری کند. پاستا موجود هستند.
یک گزینه جدیدتر ماکارونی، ماکارونی از قبل پخته شده در کیسه ای است که کاملاً پخته شده بسته بندی می شود و می توان آن را در مایکروویو و ظرف 60 ثانیه آماده مصرف کرد.
در تهیه ماکارونی آب کمتری مصرف می شود و چون در زمان کمتری نسبت به ماکارونی سنتی آماده مصرف می شود، انرژی کمتری مصرف می کند.