در حالی که “چرم های جایگزین” همچنان به جذب سرمایه گذاری های هنگفت ادامه می دهند، برخی از طراحان در مورد اعتبار نادیده گرفته شده چرم سنتی صحبت می کنند. از آنجایی که چرمهای گیاهی و قارچی مورد توجه قرار میگیرند.
گنجاندن چرم شیفر مشهد در بسیاری از این «جایگزینهای چرمی» این سؤال را برانگیخته است: چرم «وگان» چقدر پایدار است؟ و آیا این جایگزین ها اثرات زیست محیطی کمتری نسبت به اجداد حیوانی خود دارند؟
طراح آنیا هیندمارچ، صاحب برند کیف دستی با نام او، مشکوک است. او میگوید: “محصولات بسیار جالب و مبتکرانهای به بازار میآیند، و ما [هر مادهای] را که منطقی باشد بررسی خواهیم کرد. که سپس دباغی شده و به روشی مسئولانه تکمیل می شود.
بیل امبرگ، طراح دکوراسیون داخلی و مبلمان مبتنی بر چرم، دیدگاه سخت گیرانه تری در مورد اینکه چرم چیست، دارد: “من معتقد نیستم چیزی به نام چرم گیاهی وجود داشته باشد. منسوجات غیر بافته ای هستند که بسیار خوب هستند.
در واقع، ما از آنها در اینجا در استودیوی خود استفاده می کنیم. اما از نظر جایگزینی چرم حیوانات، آنها به اندازه کافی قوی، قابل تعمیر یا بادوام نیستند. همچنین شخصیت کافی ندارند و بسیار گران هستند. مواد کاملاً متفاوت است.”
بنابراین تفاوت بین “چرم” حیوانی و گیاهی چیست؟ و چرا «وگان» به مخفف «پایدار» تبدیل شده است؟ وگان، در زمینه “چرم”، یک اصطلاح بازاریابی است تا توصیف کننده مواد تشکیل دهنده. متأسفانه، وگانیسم و مترادف آن با گیاهان، از غذا به مد سرایت کرده است.
به طوری که تصور میشود هر چیزی که برچسب «وگان» نامیده میشود، از گیاهان ساخته شده است نه از حیوانات با این حال، مورد دوم حقیقت است، و باعث شده است که بسیاری از پلاستیکهای «چرم» (یا «پلور») برچسب «وگان» داده شوند.
در مورد چرم های گیاهی ساخته شده از ضایعات غذایی مانند برگ آناناس یا پوسته نارگیل، این ماده نمی تواند با استحکام، دوام و ثبات رنگ مورد نیاز چرم عمل کند، مگر اینکه با پلیمرهای مصنوعی (پلاستیک) مخلوط شود تا تقویت یا ایجاد شود.