فیبر نخود زرد از نخود زرد (نام گیاه شناسی: Pisum sativum L.) می آید که گاهی به آن لپه ریز ایرانی، صاف یا مزرعه می گویند.
این یک گیاه حبوباتی است که سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد آن را به عنوان گیاهان غلافی که برای نخودها و لوبیاهای خوراکی خشک و خوراکی داخل غلاف (در مقابل سبزیجات سبز مصرف می شوند) تعریف می کند.
تفاوت این است که غلاف مصرف نمی شود، فقط دانه های داخل آن مصرف می شود.
نخود، لوبیا خشک و عدس نمونه های رایج دیگری هستند که بیشتر مردم آن را حبوبات می دانند.
انسان ها هزاران سال است که از این گیاهان می خورند. لپه باقالا زرد دومین محصول حبوبات کشاورزی در جهان است و از نظر کشاورزی دارای مزیتی است که نیتروژن را به خاک باز می گرداند و در تناوب زراعی نیز مفید است.
فیبر لپه یک کیلویی ما از آمریکای شمالی که پیشرو جهانی در تولید پالس است تهیه می شود.
هم قسمت داخلی نخود که به آن لپه می گویند و هم قسمت بیرونی آن یعنی پوسته آن خوراکی هستند و به عنوان افزودنی های غذایی کاربردهای زیادی دارند.
پوسته ها برای حفظ کیفیت غذایی خود آسیاب یا آسیاب می شوند و می توان آنها را در اندازه های مختلف برای رفع نیازهای مختلف آسیاب کرد.
آنها را می توان به مکمل های پروتئینی، نشاسته، آرد و فیبر تبدیل کرد و در غذاهای مختلف کاربرد زیادی دارد.
محصولات لپه ایرانی برای جایگزینی تخم مرغ در محصولات پخته شده شیرین و خمیر، برای افزودن بافت به سوپ ها و کراکرها و امولسیون کردن سس ها استفاده شده است.
در نان های گندمی، می توانند محتوای پروتئین را افزایش داده و رطوبت را افزایش دهند. در میان وعده هایی مانند بیسکوتی یا غذاهای اصلی مانند پاستا، شاخص گلیسمی را کاهش می دهند.
- منابع:
- تبلیغات: